Λήξη αποκλεισμού των εθνικών ομάδων στα παγκόσμια πρωταθλήματα

Λήξη αποκλεισμού των εθνικών ομάδων στα παγκόσμια πρωταθλήματα

Δελτίο τύπου Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Αγαπητοί φίλοι

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας είναι επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Συνοποσπονδίας αθλητικής αλιείας CIPS και φυσικά των παγκόσμιων ομοσπονδιών που ανήκουν στην cips, την Παγκόσμια Ομοσπονδία αθλητικής αλιείας γλυκών νερών FIPS-ED και την Παγκόσμια Ομοσπονδία αθλητικής αλιείας θάλασσας FIPS-MER. Για να μπορέσετε να καταλάβετε για να γίνει ενα ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ή ΑΓΩΝΑΣ θα πρέπει η CIPS να έχει ενημερωθεί και να έχει δώσει έγκριση, διαφορετικά δεν υπάρχει διεθνής αγώνας ή είναι απλά κάτι άλλο αφου δεν έχει την στήριξη καμιάς Ομοσπονδίας και ειδικά της Ομοσπονδίας που βρίσκεται στην χώρα που διεξάγεται ο Διεθνής Αγώνας αθλητικής αλιείας.
Οπως είναι γνωστό η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας CIPS τον απρίλιο του 2013 τιμώρησε την Ομοσπονδία μας και κατ ‘επέκταση την χώρα μας, καθώς είχαν να πληρωθούν συνδρομές προς την Παγκοσμια Ομοσπονδια γλυκών νερών FIPS-ED από το 2011. Αντιθέτως οι συνδρομές προς την fips-mer την παγκόσμια Ομοσπονδία θάλασσας πληρώνονταν κανονικά με μεγάλες βέβαια καθυστερήσεις. Κάποιος μάλλον απέφευγε τις υποχρεώσεις προς τις δύο ομοσπονδίες, αυτή των γλυκών νερών FIPS-ED και αυτή της θάλασσας FIPS-MER. Μετά βέβαια απο επικοινωνία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες μου έστειλαν όλες τις αλληλογραφίες με τον υπέύθυνο εδώ στην Ελλάδα, οπότε σίγουρα ο αρμόδιος/α για την αθλητική αλιεία στην χώρα μας το γνώριζε. Έτσι λοιπόν απο τον Απρίλιο του 2013 καμια Εθνική δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε κανένα παγκόσμιο Πρωτάθλημα ούτε καν οι εθνικές ομάδες που προέκυψαν σε αγώνες που έγιναν στην Θάλασσα. Κάνοντας λοιπόν ερώτηση προς τον πρόεδρο της fips-ed για το τι χρειάζετασι να κάνουμε για να μπορέσουμε να ξανασυμμετάσχουμε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα η απάντηση του ηταν η εξής <<ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ CIPS ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ>>.
Ετσι και έγινε λοιπόν και αφού πληρώσαμε 3500 ευρώ για τις συνδρομές μου χρωστάγαμε, αρχές του 2015 πληρώσαμε 1800 ευρω για τις συνδρομές για το 2015 για πρώτη φορά ίσως στην ώρα μας. ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2015 ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ CIPS ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ KAI ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΙ.
Η ειλικρίνεια θα διακρίνει την Ομοσπονδία μας απο εδώ και στο εξής,σίγουρα οι οικονομικές ατασθαλίες των προηγούμενων ετών θα μας ταλαιπωρήσουν αρκετό καιρό ακόμα,αλλά εμείς κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ, θΑ είμαστε ξεκάθαροι και δίκαιοι.
Σε ερώτηση κάποιων αθλητών που συμμετέχουν στις βολές , σχετικά με κάτι καταθέσεις που είχαν κάνει για να πληρωθούν τα ακυρωτικά ύψους 600 ευρώ για την μη συμμετοχή τους στο παγκοσμιο Πρωταθλημα των βολών στο Βέλγιο, ένας από αυτούς ήταν και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, απευθύνθηκα στην συγκεκριμένη ομοσπονδία για το αν έχουν πληρωθεί τα ακυρωτικά αυτά. Οπως θα δείτε στο έγγραφο με την αλληλογραφία που έχω με τον πρόεδρο της Βελγικής Ομοσπονδίας στην συγκεκριμένη ερώτηση που του κάνω η απάντηση του είναι λίγο μπερδεμένη. Έτσι μου είπε ότι τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 2014 πως τα ακυρωτικά αυτά δεν έχουν πληρωθεί ποτέ και πως έχει απευθυνθεί πολλές φορές στην ομοσπονδία της Ελλάδος και δεν έχει γίνει τίποτα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ MAIL ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Αγαπητοί φίλοι, εύχομαι και ελπίζω οι Ελληνες που ασχολούνται με την αθλητική αλιεία να σταματήσουν να κοιτάζουν μόνο πως θα περάσουν καλά, αλλα να κοιτάξουν και λίγο μπροστά στο μέλλον. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο πρέπει να το δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Αλλιώς είναι χαμενος χρόνος και κόπος. Ο υπεύθυνος σε έναν φόνο δεν είναι μόνο αυτός που τράβηξε το όπλο αλλα και αυτοί που τωνς είδαν και δεν μίλησαν ποτέ.
Τέλος για όσους δεν γνωρίζουν αλλά και για όσους ξέχασαν επισυνάπτεται ο ορισμός της αθλητικής Αλιείας.
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.

Με πραγματικούς αθλητικούς χαιρετισμούς
Ο Έφορος Αλιείας
Αντώνης Μιχαηλίδης

About Author

Μωυσής Λιάσκος

Ο Μωυσής είναι βασικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του καινούργιου site μας Lurebites. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση σας σε ότι αφορά τα προϊόντα του αγαπημένου μας χόμπι και θα υπογράφει κάθε έρευνα, δοκιμή ή παρουσίαση που αναρτούμε. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας του τμήματος Μηχανολογίας και θα βοηθήσει με τις γνώσεις του στα τεχνικά θέματα που θα σας παρουσιάσουμε. Ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και ειδικά με τις τεχνικές του spinning, shore jigging και eging.