Spinning Καλάμι Yujin S213 Jig της Doiyo Concept

Spinning Καλάμι Yujin S213 Jig της Doiyo Concept

H εταιρεία Saenger είναι ένας μεγάλος Γερμανικός όμιλος που κατασκευάζει οτιδήποτε έχει σχέση με το ψάρεμα στο γλυκό νερό και αλμυρό νερό. Ο όμιλος αποτελείται από διάφορες εταιρίες όπως η Iron Claw, η Aquantic, η Doiyo Concept κ.α. όπου η κάθε μία εξειδικεύεται σε διαφορετικό τομέα όπως η κατασκευή καλαμιών ή τσαντών μεταφοράς ή τεχνητών δολωμάτων κ.τ.λ.. Θεωρείται στην Γερμανία ίσως η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία ειδών αλιείας με πολλούς φανατικούς φίλους του ψαρέματος να την στηρίζουν. 

01

Η πρώτη απορία που μας δημιουργήθηκε όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε αυτήν την παρουσίαση είναι το όνομα της εταιρείας δηλαδή πως προφέρεται και πως γράφεται καθώς βλέπαμε στο λογότυπο την λέξη “Sänger” αλλά το επίσημο site είναι “Saenger”. H απάντηση μας δόθηκε μέσα από τον αντιπρόσωπο Ελλάδος Efishing και συγκεκριμένα από την Ειρήνη που ξέρει καλά γερμανικά και την ευχαριστούμε που μας έλυσε το μυστηρίο. Στα Γερμανικά το “ä” με διαλυτικά προφέρεται σχεδόν σαν το δικό μας έψιλον όποτε το όνομα της εταιρείας είναι “Σαένγκερ” και όταν το γράφουμε στα αγγλικά το σωστό είναι “Saenger”. Λεπτομέρειες θα πει κανείς αλλά εμάς μας αρέσει να ασχολούμαστε και με αυτές.

08

H εταιρία το κατατάσσει στην κατηγόρια του light spinning και LRF

Στην παρούσα παρουσίαση επιλέξαμε να σας δείξουμε ένα καλάμι της εταιρείας Doiyo Concept με την ονομασία Yujin που η εταιρία το κατατάσσει στην κατηγόρια του light spinning και LRF δηλαδή για ψάρεμα με μικρού μεγέθους και βάρους τεχνητά, σιλικόνες και πλανάκια. Κατ’ αρχάς ας αναφέρουμε τα χαρακτηριστικά του καλαμιού. Αποτελείται από δύο στελέχη και όταν είναι ενωμένα το μήκος του είναι 2.13 μέτρα ενώ όταν είναι κλειστό το μήκος μεταφοράς είναι 111cm. Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την μέθοδο put over μια πολύ safe λύση στην κατηγορία των οικονομικών καλαμιών από την επιλογή μιας κακής ποιότητας spigot ένωσης που θα φθαρεί πολύ γρήγορα.

07

Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την μέθοδο put over

Κατά μήκος του blank οι οδηγοί είναι εννιά στον αριθμό απλού τύπου και το βάρος του είναι στα 100gr, ιδανικό για τον προσανατολισμό χρήσης του καλαμιού. Το αναγραφόμενο casting weight είναι από 6 μέχρι 14 γραμμάρια ενώ τέλος η λαβή είναι εργονομική, απίστευτα όμορφη και το υλικό της είναι από eva.

06

Oι οδηγοί είναι εννιά στον αριθμό απλού τύπου

02

Το υλικό της λαβής είναι από eva

03

Η λαβή είναι εργονομική και απίστευτα όμορφη

Η πρώτη εντύπωση όταν έπιασα το καλάμι στα χέρια μου είναι το αμελητέο βάρος του και η αρκετά γρήγορη επαναφορά κάνοντας το ιδανικό για την χρήση σιλικονούχων δολωμάτων με μικρού βάρους jigheads, αρματωμένες σε carolina, texas rigs ή ακόμα και σε dropshot rig. Η ευαίσθητη μύτη σε συνδυασμό με το δυνατό butt έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ καλά ζυγισμένο καλάμι με εξαιρετική δυνατότητα χειρισμού.

05

Έχει αμελητέο βάρος και αρκετά γρήγορη επαναφορά

Εκτός των μαλακών δολωμάτων μπορεί να χειριστεί με ευκολία και σκληρά τεχνητά όπως μικρά minnow και πλανάκια. Όπως γίνεται κατανοητό το Yujin έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που μπορεί να καλύψει εύκολα τις ανάγκες του νέου ψαρά που θέλει να μπει στον κόσμο του spinning και του LRF με ένα “value for money” καλάμι αλλά και του εμπειρότερου που χρειάζεται ένα καλάμι μπαλαντέρ.

09

Το Yujin έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών

Επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχει και η “βαρύτερη” έκδοση με μήκος 2.28 μέτρα και casting weight από 8 μέχρι 18 γραμμάρια για όποιους αναζητούν κάτι ακόμα δυνατότερο. Μην ξεχνάτε ότι το Yujin σημαίνει φίλος και αυτό είναι ακριβώς που θα βρείτε σε αυτό το καλάμι!

 efishing logo 001

Categories: Καλάμια

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.