Καλή χρονιά σε όλους!

Καλή χρονιά σε όλους!

Ευτυχισμένος και δημιουργικός ο καινούργιος χρόνος με αισιοδοξία και αγάπη! Το site μας, μετά από πολύ καιρό και μετά από πολλές περιπέτειες, είναι πάλι στην διάθεση σας. Η έκδοση που βλέπετε στις οθόνες σας είναι δοκιμαστική (beta) και για τους επόμενους έξι μήνες συνεχώς θα πειραματιζόμαστε μέχρι να βρούμε την τελική μορφή του. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι το site αφορά πια όλες τις τεχνικές ψαρέματος, έχοντας χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Αυτό σημαίνει ότι θα φιλοξενούνται όλες οι απόψεις χωρίς εμείς να κρίνουμε αν ταυτίζονται με τις δικές μας. Για αυτό το λόγο θα δείτε στις σελίδες μας άρθρα που αφορούν το ίδιο θέμα από διαφορετικούς αρθρογράφους αλλά και μια πλειάδα αρθρογράφων που μπορεί να μην έχουν κανένα κοινό μεταξύ τους. Ψαράδες που σέβεστε, που σας είναι αδιάφοροι, που λατρεύετε σαν… θεούς, που γνωρίζετε, που δεν τους έχετε ξαναδεί, που σας… εκνευρίζουν, που σας κάνουν να γελάτε, κ.τ.λ.. Το LureBites είναι ανοιχτό για όλους και δεν πρόκειται ποτέ να ταυτιστεί με τις απόψεις και τις ιδέες μόνον μιας ομάδας ψαράδων. Ζητάμε από όλους την στήριξη σας και φυσικά την συμμετοχή σας από όποιο πόστο πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε.
Επίσης, στόχος μας είναι να μην υπάρχει έμμεση διαφήμιση αλλά καθαρή και ξάστερη άμεση διαφήμιση ώστε να ξέρει ο αναγνώστης ότι όσα γράφονται σε ένα άρθρο ή σε μια παρουσίαση, αφορούν τα προϊόντα της εκάστοτε εταιρείας ή καταστήματος ή e-shop ειδών αλιείας. Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι για αυτό το λόγο, καθώς και για την προστασία του αναγνώστη, κάθε κείμενο θα συνοδεύεται με πλήρες βιογραφικό του συγγραφέα και όχι μόνο αυτό. Θέλουμε να φαίνεται πια είναι η σχέση του συγγραφέα με την διαφημιζόμενη εταιρεία δηλαδή αν ανήκει ως υπάλληλος ή συνεργάτης ή ακόμα και ως αθλητής της, αν είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ή καταστήματος ή e-shop και τέλος αν η σχέση αυτή είναι καθαρά προτίμησης ή φιλική χωρίς κανένα πρακτικό συμφέρον. Όποια και αν είναι αυτή θα αναφέρεται υποχρεωτικά ώστε να ξέρετε τι διαβάζεται.
Μέσα από όλα αυτά θα έχετε ήδη καταλάβει ότι το εγχείρημα μας είναι πρωτόγνωρο και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα αφού ακόμα και στα περιοδικά που αρθρογραφούμε ποτέ δεν μας επιτράπηκε να έχουμε σχέση με τις εταιρείες του χώρου. Αν διαβάσει βέβαια κάποιος ξένος ψαράς αυτό το κείμενο θα γελάει γιατί μιλάμε για κάποια πράγματα τα οποία είναι πια δεδομένα παγκοσμίως. Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε αυτήν την κακή νοοτροπία και είμαι σίγουρος ότι πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν πολλοί στον χώρο, αυτό το παράδειγμα μας.
Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι σας ενδιαφέρει να μάθετε τα κίνητρα μας. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι πάντα ειλικρινείς σε σημείο… παρεξηγήσεως! Για αυτό δεν διστάσω, ειδικά τώρα, να μιλήσω με αλήθειες. Το όλο εγχείρημα είναι ένα όραμα που διαμορφώθηκε σιγά, σιγά από την ανάγκη να υπάρχει επιτέλους μια πιο «πολιτισμένη» εικόνα του ψαρέματος στην χώρα μας, σε σχέση πάντα με το εξωτερικό η οποία μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε πολλούς τομείς που αφορούν το ψάρεμα. Τι εννοώ;
Έχουμε πολλούς καλούς ψαράδες με γνώσεις απίστευτές ενώ πολλές τεχνικές ψαρέματος όπως το shore jigging, το eging, το heavy casting κ.α. διαδόθηκαν από την χώρα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι μόνο. Είναι κρίμα να διαθέτουμε τέτοιο πλούτο σαν λαός και «να βγάζουν λεφτά» ευρωπαίοι ψαράδες που αρκετοί από αυτούς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στο ψάρεμα. Την ίδια ώρα ο Έλληνας αρθρογράφος, απαξιωμένος πια, το μόνο που μπορεί να κάνει… είναι να πουλάει ψάρια, αν κρίνεται η επιβίωση του από αυτό το επάγγελμα. Περνάμε μεγάλη οικονομική κρίση, οπότε είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με πολλά πράγματα που αποδίδουν οικονομικά μέσα από τον επαγγελματισμό και όχι τον ερασιτεχνισμό, τα οποία γίνονται κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Μερικά από αυτά είναι ο ψαρευτικός τουρισμός, η δημιουργία ελληνικών εταιρειών κατασκευής – παραγωγής ειδών αλιείας, η δημιουργία πάρκων ψαρέματος, η οργάνωση επαγγελματικών πρωταθλημάτων αλιείας, η δημιουργία team αθλητών των ελληνικών εταιρειών, το ξεκίνημα του επαγγέλματος οδηγού ψαρέματος (fishing guide) κ.α.. Βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ασχοληθούμε παράλληλα με την διαχείριση των αλιευτικών μας αποθεμάτων ώστε να υπάρχει πάντα ψάρεμα για όλους. Αυτό είναι το όραμα και για να υλοποιηθεί από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Το LureBites ευελπιστεί να κάνει αυτήν την αρχή σαν το πρώτο επαγγελματικό και ειδησεογραφικό site που θα δώσει άλλη ρότα στα θέματα που μας απασχολούν. Για αυτό το λόγο σε σύντομο χρονικό διάστημα το site θα υπάρχει ως νόμιμη εταιρεία ώστε να έχει επίσημα φωνή.

Νέος χρόνος, νέα αρχή λοιπόν για δημιουργικά πράγματα με φόντο την αγάπη μας για την θάλασσα!

Categories: Editorial

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*