Καλάμι Surfcasting Iron από την Maver

Καλάμι Surfcasting Iron από την Maver

Η Maver είναι γνωστή για την προσεγμένη ποιότητα των προϊόντων της που δεν σταματά μόνο στα κορυφαία μοντέλα αλλά εστιάζεται ακόμα και στο πιο φθηνό καλάμι της. Με την σειρά καλαμιών Iron δίνει την δική της πρόταση στην μεσαία κατηγορία τιμής στα καλάμια του Surfcasting, η οποία έρχεται κατευθείαν από τους field testers της εταιρείας δηλαδή δοκιμασμένη στην θάλασσα.

Η σειρά αποτελείται από διαφορετικά τρίσπαστα μοντέλα με ποικιλία στο c.w. και στο μήκος ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες των φανατικών της τεχνικής αλά και των νέων ψαράδων που θέλουν να ξεκινήσουν σωστά στο κόσμο του Surfcasting.

10

Διαθέσιμο για παρουσίαση είχαμε στα χέρια μας το μοντέλο με μήκος 4,2 μέτρα και c.w. 150 γρμ.. H συγκεκριμένη έκδοση χαρακτηρίζεται από την μέγιστη ευαισθησία στο τσίμπημα ακόμα και στις πιο μακρινές αποστάσεις ρίψης από την ακτή.

Το μήκος αναγράφεται στο blank του καλαμιού

Το μήκος αναγράφεται στο blank του καλαμιού

Το μέγιστο βάρος βαριδιού είναι 150gr και προορίζεται για surfcasting συνθήκες ψαρέματος

Το μέγιστο βάρος βαριδιού με βολή “above” είναι 150gr

Για να το καταφέρει η εταιρεία αυτό, αντικατέστησε τα τελευταία τριάντα εκατοστά της κορυφής με συμπαγής (μασίφ carbon) μύτη την οποία ένωσε με το υπόλοιπο blank αριστοτεχνικά και ασφαλή στις καταπονήσεις. Η συμπαγής μύτη μας επιτρέπει να βλέπουμε και τις πιο μικρές τσιμπιές ενώ μπορεί να κρατάει την “μάνα” στον πάτο ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

H συμπαγής (μασίφ carbon) μύτη

H συμπαγής (μασίφ carbon) μύτη

Το Iron διαθέτει εξαιρετικά ευαίσθητη μύτη

Το Iron διαθέτει εξαιρετικά ευαίσθητη μύτη


Το πρώτο στέλεχος του καλαμιού είναι τόσο εξαιρετικά λεπτό και “σφιχτό” που επιτρέπει στην αρματωσιά να “σχίζει” τον αέρα, δημιουργώντας την ελάχιστη δυνατή οπισθέλκουσα δηλαδή ελαχιστοποιώντας την αντίσταση κατά την διάρκεια της ρίψης. Αυτό μας επιτρέπει το να φτάνουμε το δόλωμα μας σε πολύ μακρινές αποστάσεις. Επίσης θα εντυπωσιαστείτε από την ευκολία στις απαλές ρίψεις που σκοπός μας είναι να μην “χαλάσουμε” το δόλωμα. Η δύναμη του καλαμιού είναι τέτοια που στην κυριολεξία τις ρίψεις τις κάνει… μόνο του!

Το λεπτό blank μας δευκολύνει για εύκολες και μακρυνές ρίψεις

Το λεπτό blank μας δευκολύνει να πετύχουμε μακρινές ρίψεις

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το καλάμι διαθέτει εφτά οδηγούς διπλής στήριξης και έναν της κορυφής, καλής ποιότητας της εταιρείας κατασκευής οδηγών και εξαρτημάτων καλαμιών Sea-Guide. Το μήκος του κλειστό είναι 147 εκ., το βάρος του 555 γρμ. ενώ η σύνδεση των στελεχών είναι put in δηλαδή το μικρότερο στέλεχος εισέρχεται στο μεγαλύτερο. Προτείνονται η Above τεχνική ρίψεως με 150 γρμ. και η Side τεχνική με 130 γρμ..

Οι οδηγοί του καλαμιού είναι της εταιρίας Sea-Guide

Η ένωση των στελεχών γίνεται με την μέθοδο put-in

Το μήκος της λαβής

Το μήκος της λαβής

Το Iron εκτός της παρούσας έκδοσης θα το βρείτε και σε άλλες εκδόσεις με διαφορετικά μήκη και casting weight που είναι σίγουρο ότι θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε φίλου της τεχνικής του Surfcasting!


Θα το βρείτε εδώ:

logo-MAVER1

Categories: Καλάμια

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.